De Zeekraal

 

Gerben & Jolanda Bakker

In het laatste dorpje op Terschelling, tussen de duinen en het wad, ligt biologische schapenboerderij De Zeekraal. Hier worden ongeveer 200 schapen gemolken en deze melk wordt in de boerderij verwerkt tot diverse producten. Jolanda en Gerben maken schapenkaas met diverse kruiden. Doordat er ook aan agrarisch natuurbeheer wordt gedaan groeien er vele gras- en plantensoorten in de weilanden waar de schapen grazen. Hierdoor krijgen de producten een bijzondere eigen smaak. Ook is de boerderij open  voor bezoekers en kan er van februari tot november o.a. gekeken worden bij het melken. Er is veel informatie te vinden over het boerenbedrijf in het heden en verleden, kaasmaken en wolverwerking en vanaf 2011 worden er proeverijen georganiseerd. In de huiswinkel zijn alle zelfgemaakte  produkten verkrijgbaar evenals diverse streekprodukten.
Een specialiteit van De Zeekraal is de schapenkaas met stukjes zeekraal; deze kaas is heerlijk zilt en de zeekraal versterkt de smaak van de schapenkaas. Een veelverkocht en bijzonder produkt!

Producten van deze boer